Dit deel van de website is alleen toegankelijk voor AIOS werkzaam of bijna werkzaam in het Erasmus MC. Mocht je nog geen inloggegevens hebben neem dan contact op met  Mildred Awad-Langstraat (m.awad-langstraat@erasmusmc.nl)

Welkom bij de afdeling Interne geneeskunde van het Erasmus MC! Het Erasmus MC is een van de grootste universitair medisch centra en voortgekomen uit een fusie van het Dijkzigt Ziekenhuis, Sophia Kinderziekenhuis en de Daniel den Hoedkliniek met de “Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen” van de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2002. Het ziekenhuis telt circa 1320 klinische bedden. Binnen het Erasmus MC is de afdeling Interne geneeskunde een grote en diverse afdeling waar patiëntenzorg, opleiding, onderwijs en onderzoek centraal staan.

Elk ziekenhuis heeft zijn eigen logistiek en zijn eigen afspraken. Via dit document en de bijlagen word je wegwijs gemaakt in de Erasmiaanse keuken. Naast veel praktische informatie worden er ook een paar ‘’do’s and dont’s’’ beschreven. Omdat er na het bestuderen van dit document toch nog vragen over kunnen blijven, word je gedurende 3 maanden gekoppeld aan een assistent die al wat langer rondloopt in het EMC. Deze buddy moet je zelf uitkiezen en zal vooral in de eerste weken ervoor zorgen dat alles duidelijk is. Kies daarom iemand met wie je direct samenwerkt.

Rest ons je een goede en leerzame tijd toe te wensen,

met vriendelijke groet,

Het opleidingsteam Interne geneeskunde