Visie 1

Visie op de opleiding Interne Geneeskunde Erasmus MC en OOR ZWN
Het succes van een opleiding wordt bepaald door de motivatie van de AIOS voor hun opleiding in combinatie met de mogelijkheden die opleidingsteams en opleidingsinrichting daarbij bieden. Een gedreven, stimulerende en betrokken opleider en opleidersgroep blijken keer op keer de basis van de beste opleidingen, los van alle formele regelgeving. Opleiden en opgeleid worden in het Erasmus MC is voor alle betrokkenen een permanente uitdaging en wisselwerking. Opleiders leiden AIOS op, AIOS leiden AIOS en opleiders op en opleiders leiden elkaar op. Elke bespreking is voor alle deelnemers onderdeel van permanente educatie, levenslang leren. Wij inspireren AIOS en internisten om letterlijk en figuurlijk hun eigen grenzen te verleggen. Wij werken met elkaar samen om onze maatschappelijke betrokkenheid te vergroten en zichtbaar en voelbaar te maken.

Kernwaarden Erasmus MC
De opleiding interne geneeskunde Erasmus MC ziet het als haar academische verantwoordelijkheid om elkaar te stimuleren, om als teamspelers samen te werken aan excellente patiëntenzorg, deze te koppelen aan excellente wetenschap en verbindingen aan te brengen met mensen binnen en buiten onze organisatie.

Onze missie
De opleiding interne geneeskunde Erasmus MC wil haar AIOS vanuit een inspirerende onderwijsomgeving en excellente wetenschap opleiden tot een maatschappelijk betrokken zorgprofessional die met passie voor hun vak de best mogelijke zorg leveren.

Sleutelwoorden
Met trots zien wij jaarlijks een groep nieuwe internisten de opleiding in onze regio verlaten die met passie voor hun vak de best mogelijke zorg leveren. De sleutelwoorden voor de opleiding interne geneeskunde zijn:

  • Competentiegericht
  • Individueel opleiden en persoonlijke ontwikkeling
  • Wetenschapper
  • Levenslang leren
  • Goed contact tussen AIOS en opleidingsteam
  • Veilige en stimulerende opleidingsomgeving
  • Teamspeler